《滿蒙漢合璧教科書》第三冊第十六課 茶

juwan ningguci tacibure kicen, cai, 第十六課 茶

cai alin i dolo ci banjifi, 茶生山中
niyengniyeri dulimbade arsun arsukabi, 仲春發芽
gurufi fiyakūfi, 採而焙之
fulgiyan ningge amtan tumin, 紅者味濃
niowanggiyan ningge amtan bolgo, 綠者味清
kangkara be suci ombi, 可以解渴
geli jemengge be singgere tusa obume mutembi, 又能為消食之助
tuttu niyalma tome gemu urgunjembi, 故人皆喜之
musei gurun i julergi bade, 我國南方
cai banjihangge umesi labdu, 產茶最多
aisi be baharangge inu jiramin, 獲利亦厚
aika tebure fiyakūra arara arga, 若種植焙製之法
ele narhūn sain be baire ohode, 更求精良
baharangge ele jiramin kai. 則所得尤厚矣

沒有留言:

張貼留言